Værd at vide

Hvad er et FIM Træf* / FIM Rally?


*) På engelsk er et Rally et træf - at man mødes.

Et FIM Træf er en årlig begivenhed hvor touring motorcyklister fra hele verden mødes til en træf med mad, musik, underholdning og oplevelser planlagt af motorcyklister gennem værtslandets motororganisation. I Danmark er det Danmarks Motor Union som er forbindelsen FIM.Motorcyklister fra op til 110 lande mødes til tre dage. Træffet er planlagt efter bestemmelser og overvåges af FIM i Geneve for at sikre en høj standard for deltagerene.

FIM Træf 2018 fandt sted i Trakai i Litauen med deltagelse af motorcylister fra 26 lande.

Programmet for et FIM Træf består at Målkørsel og Parc Fermé den første dag. Udflugt med bus, tog, skib eller andet den anden dag og samlet paradekørsel den sidste dag. Underholdning, mad og overnatning er også en del af det officielle program.

tredageprg

Hvem deltager i et FIM Træf?

Det er svært at beskrive det brogede billede som man kan iagttage når man er med på et FIM Træf, men der er nogle stikord som passer godt til deltagerne: Hyggelige modne touringmotorcyklister som gerne vil være sammen med andre motorcyklister og få nye oplevelser som turister.
Alderen ligger deltageren over 40 år og der arbejdes ihærdigt for at tiltrække flere unge til at deltage og særlige priser til de deltagende børn og unge er del af præmieringen.

bob

Hvor mange deltager i et FIM Træf?

Et FIM Træf har mellem 1000-3000 deltagere. Deltagerantallet har de seneste år været præget af den økonomiske afmatning i de sydlige lande og en stigende alder hos deltagerene. I Danmark forventer vi mellem 1-2000 deltagere.


De frivillige er del af et FIM Træf. 2-300 frivillige er et godt bud på behovet. Samlet vil træfpladsen rumme 1500 deltagere og frivillige

På FIMs hjemmeside kan data for deltagerne ved de seneste års læses. Challenge Marcel Haecker er en af de priser som klubber og lande kan tage med hjem fra et FIM Træf. Denne pris går til landet med flest deltagere og viser hvor mange som deltog det pågældende år.

Klik for at se resultater fra FIM Træf